Zachte Herstel Yoga

NOG GEEN NIEUWE DATA…

Deze vorm van yoga maakt gebruik van zachte en veilige yogaoefeningen, waaronder af en toe ook stoelyoga, ontspannende ademtechnieken, mindfulness, (zelf)compassie-meditatie, visualisatie en diepe ontspanningsoefeningen. Herstel Yoga helpt je tijdens en na de behandeling van kanker en kan lichamelijke en psychische klachten verlichten bij kanker, de fysieke en mentale gevolgen van kanker en bij chronische aandoeningen zoals COPD, vermoeidheidssyndroom, aandoeningen van rug-nek-schouders, fibromyalgie, slapeloosheid, Long-COVID, stress enz.

Alle oefeningen zijn er op gericht het zelf-herstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen. De ervaring binnen (al) mijn lessen is dat er geen enkele vorm van competitie of prestatiedrang is. Alles en iedereen mag er zijn zoals die is. Alle oefeningen kunnen zo aangepast worden dat ze ook op een stoel mee te doen zijn.

Mijn reguliere lessen geef ik al tien jaar en worden gevolgd door een variatie aan deelnemers. Man, vrouw, jong en ouder. Allen met het doel om souplesse te ontwikkelen of te behouden en ontspanning te ervaren. In ieder groep is wel een cursist aanwezig met een chronische aandoening en mijn reguliere vorm van yoga is over het algemeen dan ook geschikt voor mensen mét en zonder fysieke klachten.

In 2022 heb ik de erkende specialisatie Herstel Yoga voor kanker en chronische ziekten afgerond en volg ik de cursus Acceptance and Commitment Therapy (verlenging van mindfulness en compassiemeditatie). Door deze specialisaties samen te brengen met wat ik al tien jaar doe ontstond deze vorm met nog meer zachtheid. Er is een langere beginmeditatie en verdiepende eindontspanning met daartussen een blokje zachte lichaamsoefeningen, als je wilt op een stoel. Iedere les heeft een thema die verband houdt met herstel door compassie- en mindfulness en/of te werken met één van onze chakra’s, de punten in het lichaam waar energiestromen samenkomen.

Afhankelijk van de klachten/beperkingen, kan het nodig zijn om een samen een intakegesprek te hebben om te ontdekken wat voor jou nodig en mogelijk is. Dit kan een fysieke intake zijn of een korte vragenlijst per e-mail of via de telefoon. Daarbij is het goed te weten dat ik een geheimhoudingsplicht heb en er voor mij regels gelden t.a.v. het volgen van lessen bij mij (zie Beroepscode Yogadocente van de Vereniging Yogadocenten Nederland )

Op dit moment is er nog geen geschikte locatie gevonden om in alle rust deze lessen te kunnen geven. Ik ben hiervoor opzoek naar een betaalbare locatie in een rustige omgeving in Midden-Drenthe. Door afwijkende huur- en reiskosten zou het tarief dan wel anders kunnen uitvallen.

  • Start: Nog niet bekend
  • Tarief: €98,- voor 10 lessen van 75 minuten (onder voorbehoud)
  • Locatie: Nog niet bekend
  • Maximaal 8 deelnemers (dus kleinere groepen)
  • Aanmelden via ahimsa-yoga@kpnmail.nl

Voor huisartsen, inloophuizen en zorgcentra

https://yogaenkanker.nl/wetenschappelijke-onderbouwing-yoga-bij-kanker/