Over mij

In Amsterdam ben ik geboren in 1971 en sinds 2002 ben ik woonachtig in het prachtige dorp Westerbork. Als geboren Amsterdamse is de stilte en rust die ik hier ervaar een verademing en heb ik, na 30 jaar stad, geen dag spijt gehad van deze keuze.

Ik ben getrouwd met Gerhard, moeder van Lotte en Gunther en baasje van Oskar. Je vind mij veel buiten, in de natuur. Heerlijk wandelen in onze prachtige provincie. Naast lezen, schrijven en tekenen mag ik graag treinreizen en sta ik altijd open voor een gesprek. Ik filosofeer graag over de zin en onzin van het leven.

Ik besloot in 2009 de yogaopleiding bij  Janna Wingelaar in Groningen te volgen. In eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling omdat ik in die tijd kampte met fysieke klachten aan rug en bekkengebied. Toen ik zelf ervaarde hoe mijn lichaam weer herstelde door yoga, wilde ik de uitwerking van yoga graag over brengen aan anderen en heb ik de opleiding in 2013 afgerond.

Sinds januari 2012 geef ik mijn lessen in Westerbork en heb ik ondertussen vele bijscholingen gevolgd die ervoor zorgen dat mijn lessen steeds een beetje veranderen. Geen grote sprongen, niet opeens heel anders maar heel subtiel beweegt de manier van lesgeven mee op mijn eigen ontwikkeling.

Naast de 4-jarige opleiding tot yogadocente heb ik een specialisatie “Yoga voor fysiek beperkten” en de opleiding MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) gevolgd. In 2022 heb de specialisatie “Herstel Yoga bij kanker en chronische ziekten” afgerond. In maart 2023 heb ik een specialisatie in verschillende meditatietechnieken afgerond.

Yoga, meditatie en het geven van yogalessen brengen veel balans in mijn leven. Steeds weer beseffen dat mijn adem altijd bij me is om mij te voorzien van zuurstof maar ook om mij te helpen in tijden van stress die óók ik ken. Het helpt mij in het dagelijks leven. In die zin begint yoga eigenlijk pas zodra je van je matje afstapt.

Voor mij is yoga dan ook veel meer dan het doen van houdingen. En ieder uniek lichaam kan yoga beoefenen. In de natuur besef ik hoezeer we verbonden zijn met alles om ons heen. Een besef die nodig is om de juiste keuzes te kunnen maken voor mezelf en voor de wereld om mij heen. Spiritualiteit is voor mij: Leven vanuit je hart, maar met je voeten stevig op de grond.

Als ondernemer ben ik graag maatschappelijk betrokken en zet ik mij regelmatig in voor (regionale) projecten. Eén van de doelen van mijn onderneming is namelijk om mens, dier en milieu bij te staan en daar waar nodig te ondersteunen. Dit doe ik door financieel bij te dragen, een actie te organiseren of fysiek aan te sluiten als vrijwilliger.

Voor vragen over de lessen, de vorm van yoga die ik geef of over mij als docente mag je altijd contact opnemen: Telefoon/SMS/WhatsAp: 06-464 10 751 Email: sandra.schmidt@planet.nl of ahimsa-yoga@kpnmail.n

Sandra Schmidt