Over mij

Sinds 2002 woon ik in het prachtige dorp Westerbork, Drenthe. Als geboren Amsterdamse is de stilte en rust die ik hier ervaar een verademing en heb ik, na 30 jaar stad, geen dag spijt gehad van deze keuze. Op dit moment staat ons huis overigens te koop.

Ik ben getrouwd met Gerhard, moeder van Lotte en Gunther en baasje van Oskar en Sassa. Ik hou veel van lezen, schrijven, tekenen, wandelen in de natuur en ik filosofeer graag over de zin en onzin van het leven.

Ik besloot in 2009 de yogaopleiding bij  Janna Wingelaar in Groningen te volgen. In eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling en later omdat ik de uitwerking van yoga graag wilde over brengen aan anderen. Sinds januari 2012 geef ik mijn lessen in Westerbork en heb ondertussen vele bijscholingen gevolgd die ervoor zorgen dat mijn lessen steeds een beetje veranderen. Geen grote sprongen, niet opeens heel anders maar heel subtiel beweegt de manier van lesgeven mee op mijn eigen ontwikkeling. Naast de 4-jarige opleiding tot yogadocente heb ik een specialisatie in “Yoga voor fysiek beperkten” en de opleiding MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) gevolgd. In 2021 start ik met de korte opleiding “Acceptance and commitment therapy” dat hier een verlengde van is. Ook heb ik in 2022 de specialisatie “Herstel Yoga voor kanker en chronische ziekten” afgerond.

Yoga en het geven van yogalessen brengen veel balans in mijn leven. Steeds weer beseffen dat mijn adem altijd bij me is, om mij te voorzien van zuurstof maar ook om mij te helpen in tijden van stress die óók ik ken, helpen mij in he dagelijks leven. In die zin begint yoga eigenlijk pas zodra je van je matje afstapt. Voor mij is yoga dan ook veel meer dan het doen van houdingen. En ieder uniek lichaam kan yoga beoefenen. Spiritualiteit is voor mij: Leven vanuit je hart, maar met je voeten stevig op de grond. Wekelijks krijg ik cursisten op de mat die door mijn lessen weer in staat zijn beter naar hun lichaam te luisteren. Door de zachte oefeningen en aandacht voor adem en lichaam ontstaat er bewustwording en ontspanning.

In de natuur besef ik hoezeer we verbonden zijn met alles om ons heen. Een besef die nodig is om de juiste keuzes te kunnen maken voor mezelf en voor de wereld om mij heen.

Als ondernemer ben ik graag maatschappelijk betrokken en zet ik mij regelmatig in voor (regionale) projecten. Een van de doelen van mijn onderneming is namelijk om mens, dier en milieu bij te staan en daar waar nodig te ondersteunen. Dit doe ik door financieel bij te dragen, een actie te organiseren of fysiek aan te sluiten als vrijwilliger.

Voor vragen over de lessen, de vorm van yoga die ik geef of over mij als docente mag je altijd contact opnemen: Telefoon/SMS/WhatsAp: 06-464 10 751 Email: sandra.schmidt@planet.nl of ahimsa-yoga@kpnmail.n

Sandra Schmidt