Over mij

Sinds 2002 woon ik in het prachtige dorp Westerbork, Drenthe. Als geboren Amsterdamse is de stilte en rust die ik hier ervaar een verademing en heb ik, na 30 jaar stad,  geen dag spijt gehad van deze keuze.

Ik ben getrouwd met Gerhard, moeder van Lotte en Gunther en baasje van Oskar en Sassa. Ik hou veel van lezen, schrijven, tekenen, wandelen in de natuur en ik filosofeer graag over de zin en onzin van het leven.

Ik besloot in 2009 de yogaopleiding bij  Janna Wingelaar in Groningen te volgen. In eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling en later omdat ik de uitwerking van yoga graag wilde over brengen aan anderen. Sinds januari 2012 geef ik mijn lessen in Westerbork en heb ondertussen vele bijscholingen gevolgd die ervoor zorgen dat mijn lessen steeds een beetje veranderen. Geen grote sprongen, niet opeens heel anders maar heel subtiel beweegt de manier van lesgeven mee op mijn eigen ontwikkeling. Naast de 4-jarige opleiding tot yogadocente heb ik een specialisatie in “Yoga voor fysiek beperkten” en de opleiding MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) gevolgd. In 2021 start ik met de korte opleiding “Acceptance and commitment therapy” dat hier een verlengde van is. Ook heb ik in 2022 de specialisatie “Herstel Yoga voor kanker en chronische ziekten” afgerond.

Yoga en het geven van yogalessen brengen veel balans in mijn leven. Een balans die nodig is om verwonderd te kunnen blijven over de wereld om mij heen. Om steeds weer te beseffen dat mijn adem altijd bij me is, niet alleen om mij te voorzien van zuurstof maar ook om mij te helpen in tijden van stress die óók ik ken. In die zin begint yoga eigenlijk pas zodra je van je matje afstapt. Voor mij is yoga meer dan het doen van houdingen. Yoga is zoveel meer en voor ieder uniek lichaam te beoefenen. Spiritualiteit is voor mij: Leven vanuit je hart, maar met je voeten stevig op de grond. Ook de natuur is voor mij een grote inspirator en laat mij regelmatig beseffen hoe we verbonden zijn met de natuur. Een besef die nodig is om de juiste keuzes te kunnen maken voor onszelf en voor de wereld om ons heen.

Wekelijks krijg ik cursisten op de mat die door mijn lessen weer in staat zijn beter naar hun lichaam te luisteren. Door de zachte oefeningen en aandacht voor adem en lichaam ontstaat er bewustwording en ontspanning.

Als ondernemer ben ik graag maatschappelijk betrokken en zet ik mij regelmatig in voor (regionale) projecten. Een van de doelen van mijn onderneming is namelijk om mens, dier en milieu bij te staan en daar waar nodig te ondersteunen. Dit doe ik door financieel bij te dragen, een actie te organiseren of fysiek aan te sluiten als vrijwilliger.

Voor vragen over de lessen, de vorm van yoga die ik geef of over mij als docente mag je altijd contact opnemen: Telefoon/SMS/WhatsAp: 06-464 10 751 Email: sandra.schmidt@planet.nl of ahimsa-yoga@kpnmail.n

Sandra Schmidt

LinkedIn

Facebook

Twitter

Pinterest