Yoga Nidra -lessen

cropped-images-11.jpg

 Yoga Nidra

Af en toe plan ik een Yoga Nidra-les in. Op aanvraag geef ik ook graag Yoga Nidra-lessen. Dit kan op een eigen locatie zijn of in Westerbork op mijn locatie. Momenteel geen nieuwe lessen gepland.

Yoga Nidra is een diepe ontspanning die je liggend ervaart. Een sessie neemt je mee op reis door lichaam en geest en bestaat uit verschillende fases.

Vooraf aan deze lange liggende begeleide meditatie bepaal je voor jezelf een Sankalpa (affirmatie). Dit is het maken van een intentie, een voornemen. Iets positiefs dat je graag wilt bereiken formuleer je in een korte positieve zin vanuit jezelf en herhaal je in gedachten. Het is als een zaadje dat diep in je onderbewuste geplant wordt, terwijl de geest rustig en ontspannen is. Voorbeelden kunnen zijn: – ik leef rustig en kalm – ik ben gezond – ik ben positief – ik ben vol vertrouwen enz.

Onderdelen van deze meditatie zijn:

  • Bewuste ademhaling
  • Snelle rondgang van je aandacht voor alle onderdelen van je lichaam
  • Terugtellen
  • Visualisatie (van symbolen en chakra-kleuren)
  • Herhaaldelijk, op aanwijzing, benoemen van de affirmatie
  • Innerlijke ruimte ervaren
  • Tegenstellingen in het benoemen en ervaren van sensaties (Bijvoorbeeld: zwaar-licht)

Misschien lastig in het begin, maar het is dus de bedoeling dat je wakker blijft tijdens deze meditatie. Doordat je geest constant instructies krijgt van de meditatiebegeleider zal dit over het algemeen best lukken. Voorafgaande aan de meditatie doen we een paar eenvoudige en rustige yoga-oefeningen om het lichaam voor te bereiden op de les. Sommige ervaren drie kwartier yoga nidra als 4 uur slaap.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en duurt ca een uur en is inclusief thee.

Kosten: €10,-

Minimaal 6 – Maximaal 12 deelnemers per groep

Voor eventueel nieuwe data in Westerbork mag je een berichtje sturen. Ik hou je graag op de hoogte. In februari/maart 2020 zullen er weer nieuwe data ingepland worden.