Over mij

Mijn naam is Sandra Schmidt-Bergman. Ik ben geboren in 1971 te Amsterdam. Sinds 2002 woon ik in het prachtige dorp Westerbork, Drenthe. Als geboren Amsterdamse is de stilte en rust die ik hier ervaar een verademing.
Ik ben getrouwd met Gerhard, moeder van Lotte en Gunther en baasje van Caressa, Toto en Sassa. Ik hou veel van lezen, schrijven, tekenen, wandelen in de natuur en ik filosofeer graag over de zin en onzin van het leven.

In Amsterdam volgde ik in de jaren ’90 lange tijd lessen van o.a. Peter Hin. In 2006 ontstond er een periode van lichamelijke beperkingen wat mij er in 2007 toe gezet heeft om dagelijks te gaan mediteren en ook om weer yogalessen te volgen. De resultaten waren zo enorm dat ik meer wilde…

Ik besloot in 2009 om de 4 jarige opleiding bij  Janna Wingelaar in Groningen te volgen. In eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling en later omdat ik de uitwerking van yoga graag wilde over brengen aan anderen. Sinds januari 2012 geef ik mijn lessen in Westerbork en heb ondertussen vele bijscholingen gevolgd die ervoor zorgen dat mijn lessen steeds een beetje veranderen. Geen grote sprongen, niet opeens heel anders maar heel subtiel beweegt de manier van lesgeven mee op mijn eigen ontwikkeling.

Yoga en het geven van yogalessen brengen veel balans in mijn leven. Een balans die nodig is om verwonderd te kunnen blijven over de wereld om mij heen. Om steeds weer te beseffen dat mijn adem altijd bij me is, niet alleen om mij te voorzien van zuurstof maar ook om mij te helpen in tijden van stress die óók ik ken. In die zin begint yoga eigenlijk pas zodra je van je matje afstapt. Voor mij is yoga meer dan het doen van houdingen. Yoga is zoveel meer en voor ieder uniek lichaam te beoefenen. Spiritualiteit is voor mij: Leven vanuit je hart, maar met je voeten stevig op de grond. Duidelijke instructie’s, ruimte voor alternatieve houdingen, gezelligheid en humor zijn belangrijke kenmerken voor de manier waarop ik les en trainingen geef.
Voor vragen over de lessen, de vorm van yoga die ik geef of over mij als docente mag je altijd contact opnemen: Telefoon/SMS/WhatsAp: 06-464 10 751 Email: sandra.schmidt@planet.nl of ahimsa-yoga@kpnmail.n

Sandra Schmidt

LinkedIn

Facebook

Twitter

Pinterest